Nygammal tränare till damlaget

– Det är kul att vara tillbaka och jag är tillbaka därför att jag vill hjälpa till så gott jag kan för att Sunnanå ska hänga kvar i Elitettan. Men det handlar inte bara om mig. Det är ett tufft jobb som väntar och vi måste alla jobba hårt tillsammans.

Det säger Martti Tikkanen som i dag höll sin första träning med A-truppen efter sommaruppehållet. Tjejerna i laget har varit igång sedan i måndags. I går var Martti på planen, men mest för att få en överblick på truppen. Träningen då svarade assisterande tränare Jenny Svanberg för.

– Jag känner ju de flesta av spelarna sedan tidigare och det har gjort det lättare för mig att gå in och hjälpa till med det som jag kan, säger Martti. Jag vet inte om jag skulle ha nappat på någon förfrågan att hoppa in och träna ett lag där alla spelare är nya för mig.

Sunnanås tidigare tränare Jackie Bachteler valde att kliva av sitt uppdrag som coach eftersom hon kände att hon inte hade fullt förtroende i spelartruppen. Det är anledningen till att Martti Tikkanen ställde upp.

– Det är så oerhört viktigt för fotbollen här i stan och kommunen att det finns ett elitlag på nationell nivå, säger Martti. Målsättningen under hösten är att spela så att vi kommer upp på säker mark och hänger kvar i Elitettan och jag hoppas kunna bidra till att det målet nås.

 

Läs hela intervjun på bloggen

images/1/images/1/2018-03/stodmedlem.jpg