Äntligen poäng till Sunnanå

Äntligen blev det en poäng för Sunnanå. Men det satt hårt åt och slutet av matchen blev dramatisk. Matchen mot Karlstadslaget Qbik slutade 2–2 (0–1) och det var Michelle Wörner som blev Sunnanås matchvinnare genom att göra båda målen.

Redan efter ett par minuters spel fick Annina Wede en bra chans att göra mål. Den starka öppningen med flera chanser höll i sig under första halvlekens första 20 minuter. Sedan tog Qbik över mer och mer och i 39:e minuten slog Maria Synnerdahl i Qbik bollen mellan benen på Lovisa Koss i Sunnanåmålet. Ledning för bortalaget med 0–1. Det var också resultatet vid halvlek.

I den andra halvleken ökade Qbik pressen mot Sunnanå. Ledningsmålet hade givit råg i ryggen och Sunnanå var tidvis hårt tillbakapressat. Det var inte så ofta som Sunnanå kunde komma till anfall och då i längre sådana. Det var först när Elin Ellman kom in med ungefär en kvart kvar av matchen som mer energi skapades framåt. Detta trots att Michelle Wörner, Annina Wede och Christine Tjärnlund kämpat väl för att skapa målchanser.

Foto: Ola Theander

79:e minuten kunde Michelle Wörner göra Sunnanås första mål och kvittera till 1–1. Detta efter att en frispark hade letat sig in i Qbiks straffområde. Glädjen vid det målet var påtaglig. Men Qbik hade bestämt sig för att vinna och tryckte på ordentligt under den tid som var kvar av matchen. Pressen gav utdelning i 88:e minuten när Isabelle Asplund fick in bollen bakom Lovisa Koss.

De flesta av de 233 åskådarna på Electrolux Home Arena trodde nog då att det var kört och att Sunnanå skulle gå mot sin sjätte förlust. Men laget ville annorlunda. Elin Ellman fick efter avspark fram en fin passning till Annina Wede som spelade vidare. Bollen hamnade så hos Michelle Wörner som nickade mot mål. Och bollen var över mållinjen, vilket linjedomaren uppmärksammade och vinkade för mål. Matchen var därmed kvitterad bara en minut efter Qbiks ledningsmål.

 

Läs hela matchreferatet i SSK Bloggen

images/1/images/1/2018-03/stodmedlem.jpg